Isle of Skye – Introductie

IP5170037n mei 2009 zijn we naar Isle of Skye in Schotland geweest. Ondanks dat je een dag moet bussen om er te komen, is het absoluut de moeite waard! Op het eiland zijn prachtige wandelingen te maken. In deze categorie staan onze gemaakte wandelingen vermeld, maar er zijn er nog talloze meer. De website van walkhighlands (zie categorie links elders op deze blog) beschrijft er alleen al tig.  We zullen ook zeker nog een keer terug moeten om over de graat van de Cuillin te lopen. Nu was dat op de geplande dagen niet mogelijk door de bewolking.

P5170011edit We hebben onze wandelingen gemaakt vanuit de bunkhouse van Sligachan hotel, Glenbrittle hostel en Portree independent hostel, en hebben ons op het eiland vooral te voet en deels met de bus verplaatst. Aanrader is om ’n keer te gaan eten in de Seamus Bar van Sligachan hotel. Voor Schotse begrippen erg goed eten voor een schappelijke prijs en lokaal gebrouwd bier.

Voor de bus op het eiland is het aan te raden de timetable guide4 van Rapsons Stagecoach bij je te hebben.

Voor de wandelingen hebben we Ordnance Survey Explorer Map 411 Skye-Cuillin Hills (1:25000) gebruikt. Alleen de wandeling vanuit Portree staat op een andere kaart, of eigenlijk over twee kaarten zelf; nl. no. 408 en 410. Deze kaarten hadden we wel bij ons, maar niet echt nodig omdat de omschrijving en GPSroute van walkhighlands voldeed.

One thought on “Isle of Skye – Introductie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s