Obergurgl – Hohe Mut – Rotmoosferner

Wandeldatum: 27 augustus 2009

Startpunt: Hohe Mut (bovenaan cabinelift)

Eindpunt: Obergurgl

Wandeltijd: 3,5 uur (zonder pauzes)

Lengte: 11km

Hoogtemeters: 100m omhoog en 900m naar beneden

Kaart: Alpenvereinskarte 30/1: xd6tztaler Aplen/Gurgl

BESCHRIJVING WANDELING

P8270012 Parkeer je auto vooraan in Obergurgl (1900m, WP017). Verderop in het plaatsje zelf parkeren kan niet (tenzij als je daar overnacht, dan kun je bij je accommodatie parkeren). Loop dan het dorp in en neem de cabinelift omhoog naar de Hohe Mut (2659m, WP013). Dat is dus naar het top-station en niet naar het Mittel-station!

P8270013 Vanaf de Hohe mut loop je richting de Rotmoosferner stempelstelle (2700m, WP014). Vanaf dit punt heb je goed uitzicht op de Rotmoosferner (wat er van over is) en de Wasserfallferner. Daarna daal je af en loop je door het Rotmoostal naar de Schxf6nwieshxfctte (2262m). Hier is een kunstmatig meertje aangelegd (WP015) wat op onze kaart (2000) nog niet aangegeven was.

P8270016 Daarna liepen wij nagenoeg direct terug naar Obergurgl om daar nog even in de Intersport te shoppen (WP016). Maar je kunt ook nog een ommetje maken en via het Brenner Bos terug naar Obergurgl gaan.

Al met al een mooie wandeling en prima om snel op hoogte acclimatisatiemeters te maken. Wel waren we niet de enige die die wandeling maakten, oftewel het was er erg druk.

TRACK en WAYPOINTS

De cijfers in bovenstaande beschrijving verwijzen naar de opgeslagen waypoints in het volgende bestand. Ook is de complete tracklog hierin opgenomen. Download HoheMut-RotmoosFerner-Obergurgl.gpx

KAART

Hohemutrotmoosferner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s