Stabele Alm (vanuit Lehn)

Wandeldatum: 26 augustus 2009

Startpunt: Lehn

Eindpunt: Lehn

Wandeltijd: 2,5 uur (zonder pauzes, 1,5 uur omhoog 1 uur naar beneden)

Hoogtemeters: 750m omhoog en weer omlaag

BESCHRIJVING WANDELINGP8260002

De wandeling startte vanaf de parkeerplaats (WP010) nabij de Lehner Wasserfall klettersteig in Lehn. Hier kom je door vanuit Lxe4ngenfeld de bordjes naar het Heimatmuseum in Lehn te volgen. Rij de weg zuidelijk van het museum (dus niet die waar het museum aan ligt maar eentje daar net voor) uit, en dan kun je de parkeerplaats niet meer missen.P8260001_3

Vanaf de parkeerplaats volg je de bordjes naar de stabele alm (2,25 uur volgens dit bordje, maar wij liepen op NL tempo naar boven.) Omgeveer halverwege omhoog ga je over de Schwindelbrxfccke (WP 011). En dan kun je op zón 1850m uit 2 hutten kiezen. Wij kozen de dichtsbij zijnde hut: Stabele Alm (1900m, WP012). Maar daar waar het pad splitst staan de menukaarten van beide hutten, mocht je op basis daarvan een besluit wilen nemen.

P8260003 Na een grote cola zijn we weer dezelfde weg afgedaald naar Lehn.

Mocht je er een dagwandeling van willen maken dan kun je ervoor kiezen door te lopen naar de Hauerseehxfctte (2383m) en dan af te dalen naar Lxe4ngenfeld.

Voor wie er, net als ons, van houdt is het zeker aan te raden de klettersteig te doen. Wij deden ‘m voor de middag en hebben deze wandeling ’s middags gemaakt (tip: neem dan lunch mee. ’s ochtends heb je zeker nog een plekje op het parkeerterrein).

TRACK en WAYPOINTS

De cijfers in bovenstaande beschrijving verwijzen naar de opgeslagen waypoints in het volgende bestand. Ook is de complete tracklog hierin opgenomen. Download Lehn-StabeleAlm.gpx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s