Husky tour – dag 1: van de Lodge naar Puuruu

Datum: 30 december 2009
Afstand: 27,6 km
Max snelheid: 31,3 km/u
Gem snelheid: 12,5 km/u (excl. stops)
Duur: 3,5 uur (incl. stops)
Van: Erxc3xa4keskus Lodge
Naar: Puuruu hut
Track: 30-DEC-09

Vandaag begon de driedaagse tour. Om 10:30 verzamelden we om naast de slaapzak en eigen bagage het eten voor ons en voor de honden over de sledes te verdelen.

Pc300063Bij het inspannen van mijn team bleek dat de samenstelling van mijn team omgegooid was. Alleen leidhond Rushka had ik nog. De vijf nieuwe honden waren Cheyenne, Flash, Tjango, Ike en Nansen. Dat ik dit een sterk team was bleek tijdens de tocht. Zelf met 15kg extra soepvlees bleek ik nog veruit het snelste te gaan. De tip om af en toe 30 sec te stoppen en dan weer OK te roepen heb ik dan ook maar vaak gebruikt.

De tocht van deze dag was erg mooi, maar wel een stuk zwaarder dan de dagtochten. En dat kwam nietPc300067  door de lengte, maar vooral door de staat van de paden. Er lag vaak net te weinig sneeuw, maar het ontwijken van boomstronken ging ons aardig af. In ieder geval beter dan de andere groep, daar we ’s avonds het bericht kregen van een gecrashde slee en van 5 km achter verloren team van honden met slee aan te moeten rennen.

Pc300077_3Bij aankomst in de Puuruu hut moesten we eerst kettingen ophangen om de honden aan aan te lijnen, toen de booties en tuigen uit, soep maken en honden voeren. ’s avonds kregen de honden weer eten, en werd per hond een mooi stroobed gemaakt. P1010116De vier honden met dunne vacht hadden het geluk dat ze binnen mochten slapen.

Voor hPc300081et eten zijn we nog even lekker in de op hout gestookte sauna geweest. Al kostte het wat moeite, maar de sauna was toch ruim 70 graden celcius warm. En in je blootje naar buiten rennen en in de sneeuw duiken hoort daar dan natuurlijk ook bij. Al vrees ik wel dat ik hier een goede verkoudheid aan overgehouden heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s