Husky tour – dag 2: Van Puuruu naar Hahnijoki

Datum: 31 december 2009 Pc310094
Afstand: 28,8 km
Max snelheid: 30,8 km/u
Gem snelheid: 13,3 km/u (excl. stops)
Duur: 3,5 uur (incl. stops)
Van: Puuruu hut
Naar: Hahnijoki hut
Track: 31-DEC-09

Pc310087 Om 8 uur stonden we op. Al was Alex al iets eerder op, hij was al bezig de soep voor de honden te maken. Samen met Alex heb ik de honden gevoerd. Maar omdat de gaspittencapaciteit klein en laag van vermogen was, was het ontbijt bij terugkomst om 9 uur nog niet helemaal gereed. Nadat ik om half tien, direct na mijn eerste kop koffie, echt wakker was heb ik de ommeletten met spek voor de groep gebakken. Na dit stevige ontbijt konden we aan de slag. Hout aanvullen, hut en sauna vegen. De honden de booties en tuig weer aan. Honden inspannen en gaan. Ondanks dat we met booties, tuigjes en inspannen al de nodige ervaring opgedaan hadden duurde het toch aardig lang. Even na twaalf uur vertrokken we pas echt.

Het was een prachtige tocht vandaag. We hebben Simone uitgelegd wat een hobbel-de-bobbel pad is,Pc310090  zodat ze dat voortaan kan zeggen bij nieuwe Nederlandse gasten. De voorlaatste 2 km gingen nl. over een extraam hobbelig pad, maar hiermee sneden we een groot stuk af en waren we net voor het donker in de volgende hut. Wel moest bij uitspannen en voeren direct de hoofdlamp op en aan.

’s Avonds risotto alla Renate gegeten, en de sauna opgewarmd om te wassen. De jaarwisseling (0:00h) hebben we slapend doorgebracht: we waren om 22h allemaal doodop en zijn toen gaan slapen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s