Husky tour – dag 3: terug naar de lodge

Datum: 1 januari 2010P1010108
Afstand: 12,0 km
Max snelheid: 30,3 km/u
Gem snelheid: 13,9 km/u (excl. stops)
Duur: 1,5 uur
Van: Hahnijoki hut
Naar: Erxc3xa4keskus hut
Track: 01-JAN-10

P1010128Vandaag een uurtje langer geslapen (wekker om 9:00h). Terwijl Renate, Marianne en Alex de honden te eten gaven, heb ik met Simone het ontbijt bereid. Hierna weer alles klaarmaken voor vertrek, en vandaag met team helemaal alleen ingespannen en om 12:15 gingen we weer "lxc3xb6ss".

Helaas was de afstand en duur vandaag wat kort. Omdat het xc3xa9xc3xa9n van de eerste tours van het winterseizoen was zaten de honden er erg door heen. Of eigenlijk was het voor een aantal honden weer wennen aan een meerdaagse tour en wilden ze niet goed meer eten. Dus daarom een kortere dag.

Bij terugkomst in de Lodge stond soep en glxc3xb6cci weer voor ons klaar. ’s avond nog een heerlijk dinerP1010134  met in/bij het haardvuur gegrilde zalm, en champagne na afloop (omdat we met Oud en Nieuw in de hut dit niet hadden).

Het was een geweldige week, en gelukkig was het niet al te koud. Het was maar -15 graden celcius overdag, behalve de tweede dagtour toen vroor het meer dan 20 graden en dat merkte je goed aan handen, voeten en ijs aan je oogwimpers (witte oogschaduw is weer eens iets naders 🙂 ). Gelukkig beschermden de overalls en schoenen van de Logde ons goed tegen de kou. Wie weet gaan we nog een keer zo’n tour maken. In ieder geval organiseert Nature Trail ook weektours, voor het nog zwaardere werk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s