Sneeuwschoenwandeling Anxc3xa4kainen

Datum: 29 december 2009 Pc290029
Afstand: 7,0 km
Gem snelheid: 3,1 km/u (excl. stops)
Van en naar: Parkeerplaats Anxc3xa4kainen
Track: 29-DEC-09

Vandaag even iets anders dan op pad met slee en honden. Vandaag hebben we namelijk een sneeuwschoenwandeling gemaakt. We zijn afgezet, en later ook weer opgehaald, 8 km verderop de Rusland-straat bij de parkeerplaats van de Anxc3xa4kainen meren. De Ruslandstraat heet officieel wellicht anders maar het is de straat waar je 15 km verderop neergeschoten wordt, naar het schijnt door Russische grenswachters…

Pc290048We hebben rustig gewandeld en a.h.w. een acht gelopen om 2 meren heen. De GPS-track kun je alleen in de winter volgen, want hier en daar gaat ie over het 30cm dikke ijs dat op het meer lag. Het was erg mooi om het pad te volgen. Gelukkig was er markering aangebracht op de bomen, want het pad was door de sneeuw niet meer te zien. Ook waren wij waarschijnlijk de eerste die er sinds de hevige sneeuwval van de afgelopen twee weken liepen, want sporen waren er niet.

Tot vier maal toe kwamen een soort van picknick plaats met vuurplaats, publiek toilet en voldoende hout om te stoken tegen. Bij de laatste, waar wij onze meegebrachte rookworsten op het zelf gemaakte vuurtje opwarmde, was er zelf een hutje waar je binnen kon zitten en daar een vuurtje kon maken. Erg jammer dat dergelijke picknickplaatsen in Nederland niet mogelijk zijn, omdat dan vandalen het nodig vinden dit te slopen.

Pc290058Bij terugkomst in de logde stond er glxc3xb6cci voor ons klaar. Dit is de Finse variant op Glxc3xbchwein: het smaakt vrijwel hetzelfde, maar er zit geen alcohol in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s