Dagtocht 1: leren hoe het moet

Datum: 27 december 2009
Duur: 2 uur (incl. stops)
Van en naar: Erxc3xa4keskus Lodge
Track: geen (de GPS zat in de ruimbagage)

Pc270011Vandaag de eerste dag met de slee en de Husky’s op pad. Nadat we een slee-stuur-instructie gekregen hadden, mochten we eerst kijken hoe de andere groep van start ging. Ondanks dat het erg lang duurde voor ze er allemaal klaar voor waren, verliep hun start erg soepel. Daarna mochten wij aan de slag. Honden hun halsbandje en tuig om doen en ze inspannen voor de slee. En in de volgorde Simone (gids), Marianne, Renate, ik, Alex (gids2) startten we. Om te starten sta je op de rem en haal je de touwverankering om de boom los, dat klinkt makkelijker dan het is. De nog frisse honden willen en gaan namelijk direct Pc270012weg, en trekken je door de rem heen al voort.

De namen van mijn leidhonden, Molly en Saari, had ik direct onthouden. Zodat ik met de commando  "OK" en "Standa" vergezeld van hun namen het team enigszins kon aansturen. Het commando "OK" betekent gaan, maar bleek wel erg gevaarlijk als je tijdens een stop dat tegen iemand anders schreeuwde als ie vroeg of het goed ging….want dat liepen alle honden direct allemaal!

Pc270013Maar al met al viel het me alles mee de slee te besturen, misschien toch een klein voordeel met de halve dagtour van vorig jaar in Rovaniemi. Als was dit veel gaver omdat je echt je eigen slee had, en deze niet hoefde te delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s