Dag 4: Aanloop naar Toubkal refuge

Wandeldatum: 8 mei 2010

Startpunt: Tamatert

Eindpunt: Toubkal Refuge

Wandeltijd: 4 uur (excl. pauzes)

Afstand: 11,8 km

Hoogtemeters: +1450m -150m

Track: 08-MAY-10

BESCHRIJVING WANDELING

P5080065Vandaag liepen we via de asfaltweg naar beneden. Na een kwartiertje sloegen de links af (018) een mooi ezelspaadje op. Dat paadje bracht ons omhoog tot in het dorpje Aroud (019). Daarna klommen we verder via een eenvoudig pad tot aan de tempel Sidi Chamarouch (024), een tempel waar je overigens als niet moslim niet in mag. P5080072

Daarna was het pad even het steiler (020), maar glooide daarna weer omhoog. Na zo’n 3,5 uur zag je de hut liggen die een half uur later bereikt werd. Wij hadden lunch in de toubkal Refuge (021). In de hut vernamen we van andere wandelaars hoe het op de top was.

In de middag ben ik nog even een 100 hoogtemeters op de sneeuw omhoog gelopen, toen weer terug en met stijgijzers nogmaals hetzelfde gedaan. Ondanks dat de sneeuw in de middag zacht was, was het met ijzers beter begaanbaar. P5080085 Bij navraag zul je horen dat stijgijzers in april/mei niet meer nodig zijn. Dat is ook zo, het is niet noodzakelijk. Maar het maakt de klim (en vooral de afdaling) van de Toubkal in deze periode van het jaar wel een stuk makkelijker. En ook veiliger, mits je er ervaring met de stijgijzers hebt ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s