Marrokko – Inleiding

P5150240Van 4 t/m 16 mei 2010 verbleven wij in Marokko. Via Jamal Imerhane, de eigenaar van lokaal reisbureau toubkalguide.com, hadden we een 5-daagse trekking door de hoge-Atlas, een 5-daagse excursie naar/door de woestijn en een kort verblijf in Marrakech geboekt. Dit alles was prima geregeld!

P5060045In onderstaande berichten een beschrijving per dag van de trektocht door de Atlas. Een trektocht van dorp naar dorp met overnachting zou ik altijd met gids doen, en er gaat dan ook muildier en drijver mee voor bagage en eten. Dit vooral vanwege het vinden van de weg zonder goede kaart en je voor accommodatie iemand nodig hebt die Berber spreekt. De klim van de toubkal (naar de hut en de volgende dag naar de top) is voor de ervaren bergwandelaar wel zonder gids en muildier te doen.P5130229_2

Na de wandeltocht zijn we doorgereisd, met andere gids en chauffeur, naar de zandduinen van Erg Chebbi. En daarna verbleven we nog 2 nachten in Marrakech. Ook hiervan vindt je hieronder een kort verslag.

TRACK en WAYPOINTS

In het volgende GPX bestand staan de tracklogs per dag en de 26 waypoints gemaakt gedurende de wandeldagen. De tracks en waypoints zijn voorzien van beschrijving. Maar ook in onderstaande "per dag" beschrijvingen zal er naar verwezen worden (de nummers van de waypoint staan tussen haakjes).

Download marroco_atlas_toubkal__may2010.gpx 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s