Naar de Sahara

P5130122Op 10 mei werden we opgepikt in Tamatert en reden we via de spectaculaire Tizi ’n Tichka langs de filmstudio’s in Ourzazate naar de Dades kloof. Hier overnachtten we in een erg mooi hotelletje.

P5110045_211 mei reden we door naar Mergouza, nabij de zanduinen Erg Chebbi. Onderweg maakten we nog een korte wandeling door de velden in Boumainn en in de Todra kloof. Deze laatste was wel erg mooi. Maar de erin aangelegde betonnen weg en de vele anderen toeristen maakten het toch wel een beetje "jammer".

P512018412 mei, na een relaxte dag in onze accommodatie, stapten we ’s middags op een kameel (eigenlijk een dromedaris) en trokken de woestijn in. Alwaar we in een Berber-tent overnacht hebben.

P513021513 mei stonden we vroeg op, op de zon in de woestijn op te zien komen. En 6:30 stapten we weer op onze kamelen terug naar onze accommodatie in Mergouze vanwaar we via de Draa vallei terugreden richting Ouarzazate. P5130141Even na Ouarzazate sloegen we af naar Ait Ben Haddou waar we in een erge leuke accomodatie verbleven: Riad Maktoub. Ait Ben Haddou is een Kasbah welke in 1987 tot werelderfgoed verklaard werd. Deze Kasbah is ondermeer gebruikt in de films Jewel of the Nile en Gladiator.

P514015614 mei keerden we weer terug naar Marrakech. Onderweg hadden we oponthoud op de Ticka pas. Dit omdat het sneeuwde en vrachtwagens de weg blokkeerden. Erg raar om mee te maken: sneeuw half mei in Marokko.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s