Eiffelsteig

Inleiding
Tijdens het lange Koninginnedag weekend zijn we gaan wandelen in de Eiffel, waar de 3 etappes van de Eiffelsteig liepen. We zijn met de auto naar Gemxfcnd gereden om daar de auto te parkeren en met de bus naar Roetgen te gaan (zie website DBbahn voor de bustijden). In drie wandeldagen liepen we terug naar on ze auto. Hieronder staan de dagwandelingen beschreven, de cijfers tussen haakjes verwijzen naar de waypoints die in de het GPS bestand staan. Klik op Eiffeilsteig_etappe2-3-4 om dit bestand te downloaden (save as .gpx). Op de site van de eiffeilsteig kun je veel informatie over de (routes) van de gelopen wandelingen vinden: wij hadden daar de routekaartje vanaf geprint en met de goed aangegeven routepaaltjes was dit ruim voldoende om de weg te vinden.

Dag1: Eiffelsteig etappe2
Datum: 28-APR-12
Start: Roetgen
Finish: Monschau
Duur: 4:00 uur
Afstand: 16,4km
Hoogteverschil: +218m, – 324m

Deze etappe van een halve dag was prima omdat we de ochtend nodig hadden om vanuit Nederland met auto en bus in Roetgen (002) te komen. Ook was een dag van 4 uur prima om langzaam in te lopen voor de komende dagen. De route liep voor een deel over Belgisch grondgebied en was mooi (maar niet zo mooi als de volgende dagen trouwens). Het plaatsje Monschau is erg toeristisch maar wel leuk. Wij verbleven in een pension “Haus Sories” (003). De kamer en sanitair waren gedateerd, maar het ontbijt was fantastisch.

Dag2: Eiffelsteig etappe3
Datum: 29-APR-12
Start: Monschau
Finish: Einruhr
Duur: 5:50 uur
Afstand: 22,3km
Hoogteverschil: +820m, – 938m

De volgende dag ging de route op en af. Dit was de mooiste route van deze drie dagen, en weer zat het weer mee. En bij aankomst in Einruhr (004) brak de zon volledig door en was het goed toeven op het terras met een Weissbier. We overnachtten in een prima pension “Haus Helene”(006). Ook deze accommodatie lag weer aan de route: ideaal!

Dag3: Eiffelsteig etappe 4
Datum: 30-APR-12
Start: Einruhr
Finish: Gemxfcnd
Duur: 4:50 uur
Afstand: 19,9km
Hoogteverschil: +705m, – 655m

Vandaag de laatste wandeldag. Weer een mooie tocht, oa langs de burcht van Vogelsang. In Gemund (007) sloten we de wandeldriedaagse af met een grote sorbet op het terras. Dit kon ook prima, want het was vandaag zonning en ruim boven de 20 graden: de zonnebrand was vandaag echt nodig. Toen weer naar de auto, die nog netjes nabij de kerk geparkeerd stond (001), en een ruime 2 uur later waren we weer thuis in Nederland met een gevoel dat we op vakantie geweest waren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s