Schoorlse duinen

Datum: 18 april 2013IMAG0519
Afstand: 10,0 km
Duur: 2:15 uur
Start-/eindpunt: Bezoekerscentrum Schoorlse duinen (waypoint 002)

IMAG0531Op een zonnige maar zeer winderige dag (windkracht zeven) een korte wandeling gemaakt in de Schoorlse duinen. Hier zijn een aantal prachtige wandelingen uitgezet: van 10 tot 22 km (of langer of korter als je ze combineert). Echt een aanrader om een dag te gaan wandelen: hier kom ik zeker nog eens terug voor een langere wandeling! En dat hebben we ook gedaan: zie bericht hieronder over de groene route en een andere blog over een langere dag-wandeling door de Schoorlse duinen.

IMAG0524

Wij liepen de blauwe route, met de klok mee. Vanaf het bezoekerscentrum het bos in, nog lekker uit de wind. In de duinen waaide het al flink, maar met het zonnige weer waren de uitzichten prachtig. De laatste duin over werden we lekker “gezandstraald”, maar op het strand hadden we de wind mee en was het goed te doen. Daarna via de duiden en bos terug, over het hoogste punt van de Nederlandse duinen (54m NAP).

Datum: 2 november 2020
Afstand: 11,5km
Duur: 2:15uur
Start-/eindpunt: Bezoekerscentrum Schoorlse duinen

Ruim 7 jaar later kwamen we vanuit Julianadorp op weg naar huis weer langs Schoorl. En ja hoor weer windkracht zeven. Maar op de groene bosroute van 12km merkte je daar nauwelijks iets van, en was het eigenlijke een prachtige herfstdag te noemen. Ook deze route is en aan te bevelen, zeker met harde wind. Of als het heel warm is, want je loopt nagenoeg alleen maar door bosgebied. Het gaat constant op en af, en zelf een stukje door mul zand (goeie training 😉 ).

 

GPStrack
Klik op onderstaande links om de GPS track te downloaden (opslaan als .gpx bestand).  Schoorlseduinen

Kaart

IMAG0502

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s