Oude IJsselvallei

Datum: 8 maart 2015IMAG1228
Afstand: 23km
Duur: 4,5 uur

De eerste lentedag van 2015 was er al vroeg. Dus via wandelnet een mooie dagwandeling uitgezocht: uitgekomen op dagwandeling A van Streekpad 11: “Oude IJsselvalei.  Let er wel op dat het Graafschappad (SP8) en deze dagwandeling elkaar deels overlappen. Gelukkig wordt dit bij de markering goed aangegeven (zie foto 😉 )..

IMAG1224We vertrokken vanaf parkeerplaats de Bleek en liepen eerst door het, op zondag ochtend nog uitgestorven, centrum van Doesburg. Als snel verlieten we Doesburg en liepen we over een onverhard pad met mooi uitzicht op “Het Zarte Schaar”, een uitloper van de IJssel. Helaas verlieten we het onverharde pad op het dijkje al snel om over asfaltwegen langs weilanden en boerderijen te lopen. Dit was een minder mooi stuk van de route. Het volgende deel van de route door het bos (Het Heekenbroek) was wel weer erg mooi, al waren de paden natuurlijk nog wel modderig. Hierna kwamen we langs Hummelo en door het leuke plaatsje Laag-Keppel. IMAG1229Hier stond op de parkeerplaats na de ophaalbrug over de Oude IJssel een ijscokar: dus uiteraard direct ook maar het eerste ijsje van 2015 gekocht: lekker! De route ging toen verder langs de Oude IJssel, helaas wel over het geasfalteerde fietspad. Dit pad moesten we bij natuurgebied ‘Potjesweide’ verlaten, om binnendijks de asfaltweg te volgen. Dit deel is afgsloten om de natuur z’n gang te kunnen laten gang. Wel zijn we via Landgoed ’t Mulra gelopen: de GPS-track gaf dit ook aan, terwijl de streekpad markering ontbrak: maar nog verder langs de asfaltweg hadden we geen zin in. Gelukkig maar, want het stuk over dit landgoed in particulier gebied was erg mooi. Terug op de dijk/het fietspad konden we “genieten” van de muziek vanuit de feesttent bij de halfvastenoptocht in Angerlo. Het laatste stuk zijn we niet langs de kade in Doesburg terug gelopen (dat was de route), maar ervoor gekozen direct het centrum in te lopen om daar nog een drankje en een Doesburgse mosterdsoep te nuttigen in het oudste cafe van Nedeland (De Waag).

IMAG1225Al met al een mooie wandeling, die naar mijn smaak net iets te veel over asfalt ging. Hoogtepunten: Doesburg, Laag-Keppel, landgoed ’t Mulra en Het Heekenbroek.

De GPS-track van de wandeling kun je hier SP11 A Oude Ijsselvallei – eigen track – Copy.gpx downloaden (rechter muisknop opslaan als .gpx). Op de site van wandelnet kun je de ‘officiele’track downloaden (na registreren).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s