Terschelling – WaddenWandelen

 IMAG1240Datum: 21 en 22 maart 2015
Wandelingen: Midsland-West-Midland  en Midsland-Oosterend-Midsland, veelal over streekpad 4
Lengte: Resp. 20 en 26,5 km
Duur: Resp. 4 en 5,5 uur

Het lange weekendje weg stond al even met potlood in de agenda, maar pas op het laatste moment (twee dagen voor vertrek) de knoop doorgehakt. De weersvoorspelling in Nederland zag er redelijk goed uit: mogelijk wat spetters regen op zaterdag en geen zon, maar zondag een prachtige dag maar wel wat fris voor de tijd van het jaar (graadje of 7). Maar prima wandelweer, zo vonden wij. IMAG1244De keuze viel uiteindelijk op Terschelling waar we mooi de drie etappes van het streekpad 4 (WaddenWandelen) in twee volle wandeldagen konden lopen. En als donateur van NatuurMonumenten konden we met korting een prima 2-persoon luxe appartement bij Landal Residence in Midsland boeken. Dus gingen we op vrijdag heen en maandag ‘pas’ terug. En omdat Landal ook nog eens zo aardig was ons te upgraden naar een luxe 4 persoons accommodatie hadden we belachelijk veel ruimte (90m2, 2 badkamers, aparte ruimte met Sauna en zonnebank, ruime woonkamer). Dus zo was het tussen de lange wandelingen uitgebreid gelegenheid tot relaxen in onze eigen accommodatie.

IMAG1233Zaterdag liepen vanuit Midsland in westelijke richting naar Terschelling-West (lokaal ook wel kortweg ‘West’ genoemd). Dit door de derde etappe van SP4-Terschelling op te pakken, en de laatste 8km ervan uit te lopen. Na een goed uur zagen we de haven al liggen en na een korte theepauze in het – niet voorspelde 🙂 – zonnetje kwamen we even later in West aan. Helaas is het niet meer mogelijk de Brandaris te beklimmen, kwamen we ter plaatse achter. Dus liepen we maar weer door via de eerste etappe van SP4-Terschelling. Deze route hebben we niet helemaal gevolgd: het stuk langs de ‘historische’ longway was namelijk een stuk langs het fietspad. Dus wij kozen ervoor een eigen route min of meer parallel te kiezen, maar zo wel over kleinere paadjes. De track en etappe van het streekpad eindigde nabij strandtent De Branding. Graag hadden we hier een drankje genuttigd, maar helaas waren er meer op dat idee gekomen en zat het er bommetje vol. Dus hebben we maar bockbiertje in ons appartement genomen en genoten van de sauna.

IMAG1246Zondag liepen we het restant van deel 3 en deel 2 van SP4-Terschelling. Allereerst ‘onderlangs’ richting/naar Hoorn. Vlak voor Hoorn verkozen we er weer voor het streekpad niet langs het asfaltweggetje te volgen, maar even er boven door het duinlandschap op-en-af te lopen. Hierdoor veel mooier uitzicht. Na een uur waren we in Hoorn, en kwam de zon voorzichtig tevoorschijn, dus bij de bushalte maar even kopje thee op een bankje voordat we via het ‘platteland’ en de waddenzeedijk in de richting van Oosterend (en iets verder oostwaarts) liepen. Daarna in Noordelijke richting en net voor hetIMAG1237 strand door de duinen (niet over strand wat streekpad wel doet) naar Standtent Heartbreakhotel. Hier meer geluk dan gisteren, en uit de wind in het zonnetje een cappuchino met cranberrygebak genuttigd (wel jammer dat laatste duidelijk fabriek-productie was). Via wat paardekarrenpaarden en Hoornsebos ging de route verder. Vanuit het Hoornsebos kozen wij ervoor door de duinen in direct in westelijke richting terug naar Midsland Noord te lopen en dus niet 4km langs het strand zoals de route van het streekpad beschrijft.

IMAG1250Al met al een heerlijk wandel en relax weekend op Terschelling. Hier komen we vast nog eens terug……of eerst maar eens de overige streekpaden op de andere waddeneilanden aflopen.

GPStrack
Via deze link “SP4-Terschelling-maart2015” (downloaden als .gpx bestand) kun je de GPStrack van de door ons gelopen route downloaden. LET OP dat wij dus niet altijd de SP-markering gevolgd hebben, maar gekozen hebben voor (mooiere) alternatieve paden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s