Enkele wandelingen vanuit Valle d’Aosta

INLEIDING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze zomervakantie 2015 ging naar Noord Italië. Hier gingen we NKBV C2 cursus doen bij (en op!) de Gran Paradiso.
Voor en na deze cursus maakten wij enkele wandelingen. Twee vanaf de camping in Valsavarenche, twee vanuit Saint Nicolas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uitzicht op de camping

Wanneer je de San Bernardo pas over gaat (wij gingen via de tunnel) sla je voor Aosta af richting Villeneuve waar je richting Valsavarenche rijdt. In dit zijdal van het Aosta dal bevinden zich drie campings. De eerste, vlak voor plaatsje Valsavarenche, vonden wij er niet zo leuk uit zien. De tweede even na Valsavarenche wel. Mooie plekjes in de schaduw…maar wel schaduw van dennenbomen waar behoorlijk wat rotzooi uitkomt. Dus wij reden door naar het eind van het dal waar in Pont Camping Pont Breuill lag. Een prachtige camping met basis voorzieningen: goed sanitair/(af)wasplaats en supermarktje. Naast de camping een restaurant, en 10 min lopen verderop nog een rifugio met WIFI en uitgebreidere kaart.

In Saint Nicolas verbleven wij in een Appartement Le Bistrot, Saint Nicolas, Valle d’Aosta, Italy. Prima appartementen voor zeer schappelijke prijs gelegen in rustig dorpje met de benodigde voorzieningen (enkele restaurants en supermarkt). Hier keren we vast nog eens terug, te meer omdat het Aosta dal ons erg goed bevallen is: rustig, mooi en niet zo prijzig als aan de andere kant van de San Bernardo of Mont Blanc tunnel 😉

DE WANDELINGEN

 1. OLYMPUS DIGITAL CAMERAUitzichtwandeling vanaf Pont
  10 juli 2015, 14km, 700 hoogtemeters
  OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanaf de camping liepen we terug naar Pont en daar de ‘oude weg’ die op zo’n  2000m hoogte evenwijdig aan de hoogtelijnen liep. Vanaf deze weg hadden we prachtig uitzicht op de andere kant van de vallei waar de komende week onze C2 cursus plaats zal vinden. En natuurlijk ook een prachtig uitzicht op de Gran Paradiso. Aan het einde van de weg ging het linksaf omhoog. na 600 hoogtemeters stijgen liepen we weer terug op de hoogte zonder al te veel op en af te moeten gaan. Na een extra rondje lang een mooi meertje ging het weer steil naar beneden en kwamen we 5,5uur later bij de parkeerplaats van de camping uit.
 2. Gran collet
  11 juli 2015, 13km, 900 hoogtemeters, 5,5h

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Uitzicht op de Gran Paradiso

  Vandaag nog wat extra hoogtemeters naar ruim 2800meter gemaakt door vanaf de camping een rondwandling over de pas “gran collet”te maken. Vanaf deze pas heb je een mooi uitzicht op de Gran Paradiso. Vanaf de pas is het mogelijk naar de Cimma della Lorey of de Giansana te maken. Wij kozen voor de laatste omdat deze net boven de 3000m komt. Echter bleek de klim over grote losliggende rotsblokken (te) pittig; we moesten immers wel heel blijven voor de C2. Dus zijn we maar een stukje die kant op geklommen (zie track).

 3. Korte rondwandeling vanuit Saint Nicolas
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Saint Nicolas

  18 juli 2015, 7km, 2uurtjes
  Vanuit Saint Nicolas liepen we langs de weg. Omdat we de afslag naar route 16 niet konden vinden, liepen we zelfs iets verder dan gepland. Via Sarroid liep de route bovenlangs weer door het bos terug naar Saint-Nicolas.

 4. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Mnt Fallere

  Mnt Fallere vanuit Vetan
  19 juli 2015, 19km, 6,5h, 1400 hoogtemeters
  Vanuit Vetan startten wij de klim naar Mnt Fallere. Een mooie en pittige wandeling. Vooral laatste stuk is best steil. Wel prachtige uitzichten vanaf de top. De besloten de route aan de andere kant weer naar beneden te nemen. Een aanrader, al is het wel opletten dat je weer in Vetan uitkomt!

 

GPS-TRACK
Via de volgende link (opslaan als gpx) kun je de tracks van de gelopen wandelingen bekijken: Valldaosta2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s