Fluitenberg en Dwingelderveld

Tijdens de jaarwisseling van 2018 naar 2019 verbleven we in Fluitenberg, in de prachtige B&B Hertenhoef. Een prima verblijf met heerlijke sauna en zeer gastvrije eigenaren Heleen en Edwin. Na onze wandelingen stonden er iedere keer Oliebollen en Glühwein of Chocolademelk met slagroom voor ons klaar!

Op 30 december liepen we vanuit de B&B in Fluitenberg via de zgn. Groene Wissel wandeling richting Echten. De wandeling leidde ons door de weilanden, waar niet echt een pad liep, richting Gijselte. Daar doken we de bossen en heiden van ’t Echternerzand in, en pakten we deels een gelijknamige track op. Dit deel is erg mooi en rustig wandelen. Via de Groene wissel liepen we via Kalenberg, weer een stuk dwars door weilanden en over heiningen, terug naar Fluitenberg. Een wandeling van bijna 25km, waar wij 5 uur over deden.

Op 31 december reden we naar het NP Dwingelderveld waar we een  wandeling van 20km (4uur) maakten. Vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum volgend we de grijze route over de natte heide, langs de telescoop waarna we de grijze route verlieten om een stuk door het bos te lopen. Voornamelijk via de niet meer bestaande en niet meer gemarkeerde trailrunroute. Na dit ommetje van zo’n 5km pakten we de grijze route weer een stukje over de heide op, om het laatste stuk weer te kronkelen over de Anserdennen (weer via de route die voorheen voor de trailrunners bewegwijzerd was).

De GPX tracks van de door ons gelopen routes kun je via deze link: Fluitenberg-en-Dwingelderveld downloaden (LET OP: opslaan als GPX-bestand). Een foto van het bord met de wandelingen in het Dwingelderveld staat hieronder (de trailrunroute staat daar dus niet meer op).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s