Ahr

In september 2020 gingen we naar de Ahr, om wat wijn te proeven: zie deze blog, maar vooral ook om te wandelen.
Vanuit onze accommodatie in Ahrweiler maakten we diverse wandelingen. Twee keer een losse wandeling, twee dagen volgende we de Ahrsteig en één dag de Rotweinwanderweg.  Ook hebben we aan het eind van de wandeling een paar keer een Weingut bezocht voor een proeverij, maar daarover kun je meer lezen op mijn wijnweblog.

De Rotweinwanderweg loop prachtig door de wijnvelden en geeft veel mooie uitzichten. Hou er wel rekening mee dat deze route, zeker in hoogseizoen en in weekend erg druk kan zijn. Wij liepen ‘m op een vrijdag, en toen was het al druk. We namen de trein naar Althenahr en liepen langs deze route terug naar Ahrweiler. De trein was overigens gratis met de Ahrtal kaart die we bij onze accommodatie kregen. Toen we op zondag aan de andere kant van de oever de Ahrsteig liepen en zo nu en dan de zicht op het wijnwandelroutepad hadden zagen we dat het in het weekend inderdaad nog veel drukker is.

Over de Ahrsteig gesproken. Dit is een mooie route, veelal ook door bos (was wel fijn, want t was best warm voor september), en zeer goed aangegeven. En ook weer met de trein goed van of naar start resp. finish te reizen.

Voor de wandel en wijn liefhebber (zoals ik 😉 ) een must om de Ahr eens te bezoeken, en het is ook niet al te ver reizen. Plaats gerust een comment op dit bericht als je vragen of opmerkignen over wandelen in de Ahr hebt. Wie weet kan ik je van goede tips voorzien.
En als je in beetje gelijkend, maar veel minder druk wijngebied daar in de buurt wilt wandelen, kijk dan eens naar de Nahe (zie deze blog).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s