Rheden-Ede (Veluwe Zwerfpad)

Nog even twee dagen eruit in de laatste week van de zomervakantie 2021. In deze korte blog de gelopen route en overnachtingstip op een hele leuke camping.

Vanuit Ede namen we via Arnhem de trein naar Rheden. Daar pakten we etappe 12 van het Veluwe Zwerfpad op en volgden deze over de Posbank langs Rozendeal en over/onder A50 en A12 door. Boven Arnhem gingen we westwaarts, en dus niet Arnhem-Noord in. Dit via een zelf gekozen route om zo na 28km lopen bij camping Warnsborn uit te komen.

Camping Warnsborg is een mooie en rustige camping, en hier ook op ingericht. Voor trekkers hebben ze een mooi veld met picknickbanken. Reserveren voor het trekkersveld is niet mogelijk. Behalve dan dat je op de dag zelf, dan kun je bellen of er plek is en houden ze plekje vrij. Ieder trekkerstentje krijgt bij aanmelden een nummerbordje, en als die op zijn kun je er niet meer bij. Wij hadden die dag gebeld, en de post-it met onze naam zat dus al op een nummerbordje. Al was er deze dag meer dan voldoende plaats geweest: er stonden ‘maar’ 6 trekkerstentjes, de rest van de camping was wel vol overigens.

De volgende dag vertrokken we vanaf de camping in noordwestelijke richting om daar weer het Veluwe Zwerfpad etappe 01 op te pakken. Deze volgden we door Oosterbeek en over de Wolfhezerheide. Vlak na het Ecoduct over de A50 verlieten we het Veluwe Zwerfpad. Dit om niet via het dorp Wolfheze te lopen, maar om enkele kilometers via het klompenpad Molenbeeksepad (blauwe bordjes) af te snijden. Dit deden we ook omdat dit mooier lopen is over de Doortwerthse heide. Hiermee kwamen we op een totaal van bijna 30km uit, wat we wel voldoende vonden met zware rugzak. NA de afsteek over het klompepad pakten we het Veluwe Zwerfpad weer op en volgen dit tot aan de Sysselt in Ede. Hier liepen we door de Sysselt, over bekend terrein, richting huis. Via de NS route kun je ook door de Sysselt naar treinstation Ede-Wageningen lopen (dit meld ik maar even voor als je ook van plan bent dit te lopen, maar niet in Ede woont 😉 ).

Het was een hele mooie wandeling, om er toch nog even uit te zijn. En de camping niet ver van huis was echt een positieve verrassing. Hier gaan we vast nog een keertje terugkomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s