Mullerthal trail

Eind mei 2022 liepen we de Mullerthal trail, een wandeling van 112km, bestaande uit 3 routes (cq aansluitende cirkels/rondes van ieder bijna 40km). Omdat de centraal gelegen camping in het plaatsje Mullerthal gesloten is na de overstromingen van 2021, kozen we ervoor om de trail vanuit Echternach te doen. Door van hieruit met de auto 20 wandelkilometers verderop te rijden en daar te parkeren, terug te lopen naar de camping, en de volgende dag weer via de andere route van de cirkel terug te lopen, konden we met alleen een dagwandelrugzakje op pad.

We verbleven op Der Camping Officiel Wollefsschlucht in Echternach.
Boven deze camping langs loopt de Mullerthaltrail, en sluit zo direct aan op route/ronde 1 en 2 van de Mullerthal trail. Wij deden het zo:
Dag 1 reden we naar Born en liepen we tegen de klok in terug naar de camping. Een verrassend mooie tocht over op en neer gaande bospaden en laatste stuk langs de rivier richting Echternach.
Dag 2 liepen we het andere deel van route/ronde 1 vanaf de camping naar de auto die in Born stond. Dit was het minst mooie deel van de route, en ging veel door open agrarisch gebied.
Dag 3 pakten we de auto naar Altrier, en liepen van daaruit de route/ronde 2 met de klok mee naar de camping in Echternach terug. Dit was een prachtige wandeling door vele zgn. Schluchten: nauwe doorgangen tussen de rotsen door. Zo nauw dat je er met een grote rugzak nauwelijks door zou kunnen en soms zo donker dat een hoofdlampje aan te raden is.
Dag 4 ging dus weer van de camping naar de auto in Altrier, via route/ronde 2. Wederom een mooie route, maar niet zo mooi en uitdagend als gisteren.
Dag 5 was de ronde 3 aan de beurt, deze startte we vanuit Graulinster, alwaar we de auto weer parkeerden. We liepen met de klok mee naar Beaufort, waar we de bus terug naar de camping pakten. Busvervoer rondom de Mullethaltrail is goed geregeld en nog gratis in Luxemburg ook. Nog een tip voor een drankje in Graulinster: Auberge Rustique. Door Nederlanders gerund en de eigen gebakken koekjes bij de koffie en appeltaart zijn geweldig!
Dag 6 pakten we vanaf de camping de bus weer naar Graulinster en liepen we met de klok mee via het drukke Mullerthal naar de auto. Zo voltooiden we de Mullerthaltrail in 6 dagen. Het kan sneller als je meer km’s op een dag maakt of langer; zeker als je de extra lussen er ook nog bij wilt doen.

GPX
Via deze link kun je de GPX (download als gpx bestand) downloaden. Deze GPX bevat ook de parkeerplaatsen en aanlooproute daarvandaan. Verder is de route zoals je die ook van de officiele site kunt downloaden. Maar LET OP dat de route op een paar plaatsen iets verlegd is t.g.v. weggespoelde paden. Maar ook/zelfs zonder de GPX kun je de route heel makkelijk volgen, want deze is echt heel erg goed aangegeven in beide richtingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s