N70 – Berg en Dal

Als afsluiting van een weekendje Groesbeek liepen we op maandagochtend 7 juni 2021 de populaire en bekende N70 wandeling van 14km. De naam van de route heeft niets met een provinciale weg te maken, maar is afgeleid van het jaar van de natuurbescherming (1970) te ere waarvan deze route aangelegd is.

Beschrijving, route en GPX kun je op internet wel vinden, bijvoorbeeld op de site van Rijk van Nijmegen. De route is makkelijk te vinden en volgens langs de groene paaltjes, hoewel je soms goed moet opletten omdat groen wel een beetje een schutkleur is. Ook komt deze lus vaak dicht bij elkaar, waardoor inkorten geen probleem is. De (stijlere) hoogtemeters maak je trouwens vooral in het oostelijke deel van de route. Onderweg kom je een aantal keer een café of restaurant tegen voor als je er behoefte hebt aan een kop koffie.

Al met al een hele mooie wandeling, maar erg bekend en populair. Het is aan te raden om ‘m op een doordeweekse dag te doen, want we kwamen nu al aardig wat wandelaars tegen op een maandagochtend, maar in het weekend schijnt het er erg druk te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s