Dag 1: Ontmoeting van de groep in Vent

Datum: 30 augustus 2009Img_2576_2

Plaats: Vent (1900m)

INLEIDING

Deze weblog(-categorie) beschrijft de Zuidelijke Oetztaler Alpen Gletsjertocht die we met de NKBV geboekt hadden. Op zaterdagavond even na 18h was de groep helemaal compleet. Pieter was er net als ons al enkele dagen. En Hannie, Erica en Hans waren net in Vent aangekomen. We kregen eerst een briefing van Eberhard. Ons werd vertelt hoe de route zou lopen, en dat borstgordels passé zijn, en helm en ijboren ook niet mee hoefden. Maar dat wisten we eigenlijk al, want dat stond al in de reisbeschrijving van de NKBV. Dus toen konden we aan tafel in Hotel Alt Vent. En na een degelijk avondmaal konden we in Haus Eberhard gaan slapen.

TRACK en WAYPOINTS

De cijfers in onderstaande dagbeschrijvingen (WP###) verwijzen naar de opgeslagen waypoints in het volgende bestand. Ook is de complete tracklog, zoals door Pieter gelogged, hierin opgenomen. Download tour_zuiderlijke_oetztal.gpx

KAARTEN

Voor de tocht heb je de volgende kaarten nodig:

Alpenvereinskarte 30/1: xd6tztaler Aplen/Gurgl

Tabaccokaart Schalstal/Val Senales Blat 04

Tabaccokaart Val Passiria / Passeiertal Blat 039

Wij hadden alleen de eerste twee, want die stonden in de reisbeschrijving. Hierdoor was het grootste deel van de route op dag 5 helaas niet "gedekt".

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s